Методи Андреев: Сертов е бил в конфликт с олигархичната част на ДПС

Според депутата бившият шеф на ДАНС не е одобрявал допускането на Движението до високи постове

Петко Сертов е бил в сериозен конфликт с олигархичната част на ДПС и корупционните им практики. Това обяви в предаването „Лице в лице” депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по повод изчезването на бившия шеф на ДАНС.
Според Андреев, който беше шеф на Комисията по досиетата, Сертов не е одобрявал политиката, водена от Сергей Станишев по време на „Тройната коалиция”, за допускане на хора от ДПС на твърде високи позиции в управлението и службите.
Депутатът каза, че през последните дни е обсъдил с колегата си от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов да поискат информация за мистериозното по думите му дело „Лиани”, което остава загадка за службите.
Според него Сертов съвестно е водел разследването по него за апартамент на „Позитано”, превърнат в блиндирана каса на ДПС с пари, които се стичат от различните институции. По думите му тогава „много важни хора са съобщили на други важни хора” за влизането в апартамента, който в деня на акцията се е оказал празен.
„Службите са си свършили работата”, подчерта Методи Андреев и настоя да разбере кой е провалил операцията тогава. Той припомни, че малко след нея е последвало самоубийството на шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган Ахмед Емин.
Депутатът намекна, че Петко Сертов, който е „деликатен и образован” човек, през последните месеци е работел по „Южен поток”. Той попита и защо бившият шеф на ДАНС се издирва от „Интерпол” и предположи, че българските служби имат информация, че Сертов е напуснал държавата или е бил принуден да напусне.
По думите му случаят „Сертов” показва колко „немощни са службите и е объркана държавата ни”. Андреев каза, че това е и мистерия, допълвайки: „Всякакви мистерии могат да се случат, за да дестабилизират българското управление”.
Методи Андреев подкрепи предложението на министъра на правосъдието съдии да не членуват в масонски ложи и ловни дружинки, като подчерта, че те са незаконни организации, в които се решава съдбата на цели сектори от икономиката.