Антонио Лопез: Борисов е политик, който работи за хората в България със сърце

Атмосферата в България се променя и доверието на Европа към страната Ви се връща, заяви Лопез

Генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез се срещна в Европейския парламент с Националния изпълнителен съвет на младежката структура на ПП ГЕРБ. „Ще ви кажа, че аз съм политик, който работи за хората със сърце, така както Бойко Борисов работи за хората в България. Когато го срещнах за пръв път, той беше кмет на София и веднага станахме приятели. Оставаме такива и в добри и в лоши времена. Аз повярвах в него. Вие като млади и активни хора трябва да му помагате и да го подкрепяте във всичко, защото той и ГЕРБ са най-доброто за България“, каза Лопез пред представителите на МГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На въпрос за устойчивостта на сегашното правителство Антонио Лопез беше категоричен, че Бойко Борисов е сложил на първо място България и е направил много компромиси в името на доброто бъдеще на страната. По думите му, формулата на широка коалиция е най-добрата за Испания. Лопез изрази надеждата си, че и в България ще бъде така.  „Какво стана с правителството на БСП, те изчезнаха, не поеха отговорност за бедствието,  което причиниха на България. Най-големите лидери в Европа подкрепят Бойко Борисов и ГЕРБ, дори и Мартин Шулц“, подчерта Генералният секретар на ЕНП.

По думите му, през последната година и половина темата за Шенген е изчезнала, но сега се връща на дневен ред. „Усилията, които положи Цветан Цветанов в тази посока, БСП успя да разруши. Атмосферата в България се променя и доверието на Европа  към страната Ви се връща“, заяви още Антонио Лопез пред младежите от ГЕРБ.