От петък банка „Виктория“ ще изплаща суми на вложителите си

Дебитните карти, издадени от банката също ще бъдат активни

От 12 декември Търговска банка "Виктория" ЕАД, започва изпълнение на задълженията си към своите вложители, съобщи banker.bg.

Банката се намира под специален надзор от 22 юни.

Квесторите на банката Христина Стамова и Божидар Аршинков уверяват, че наличните парични средства покриват изцяло размера на привлечения ресурс от фирми и граждани и гарантират възможност за пълно удовлетворяване на вложителите. Това означава, че банката разполага с достатъчно ликвидност да покрие задълженията си към клиентите.

От трезора информират, че дебитните карти, издадени от банката, ще бъдат активни като средствата, налични по тях ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци. В офисите на банката ще се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

Левови и валутни преводи ще се приемат за изпълнение в офисите на банката, като валутните преводи ще се изпълняват до 2 работни дни от датата на нареждането.

Вложителите в ТБ "Виктория" ще могат да теглят и средства на каса до 2000 лева дневно – без предварителна заявка. Над тази сума или тяхната равностойност в евро или долара е необходима заявка от 2 работни дни.

Предварителна заявка няма да се изисква в случаите на теглене на депозити на датата на падеж От ТБ "Виктория", уведомяват още своите клиенти, че функционирането на интернет банкирането на банката ще продължи в режим на пасивен достъп.

Възстановяването на всички останали операции, съгласно предоставените потребителски права, ще се осъществи в най-кратък срок.

Квесторите отправят молба към клиентите исканията за закриване на картови и безсрочни сметки да бъдат депозирани при възстановяване на обичайния ритъм на работа на банката.