Лиляна Павлова: Пътната безопасност е сред приоритетите в управленската ни програма

Безопасността на пътя зависи както от институциите, така и от гражданите

Съпричастна съм към необходимостта от въвеждането на повече мерки за пътна безопасност. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на церемонията по връчване на годишните награди за пътна безопасност, организирана от Фондация "Годишни награди за пътна безопасност“. Министърът подчерта, че безопасността на пътя зависи както от институциите, така и от гражданите. „Уверена съм, че със съвместни усилия можем да намалим жертвите на пътя заедно. 

Министърът изтъкна, че пътната безопасност е приоритет в управленската програма на правителството, а МРРБ има за цел да гради по-добри и сигурни пътища.
Тя пожела 2015 да е годината, в която отново да се върне тенденцията от 2013г. – да намалим жертвите по пътищата. „Много е тъжно сега, след четири успешни години, да правим равносметка, че 2014 е била годината със значително увеличение на пътните инциденти“, отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството.
Лиляна Павлова връчи специалната награда в категория „Инициативи за пътна безопасност -фирми и корпорации“. Тази година победител е „ДЗИ -Общо застраховане“.
Тя отправи поздрави към организаторите на събитието, за упоритостта през годините и изрази категоричната си подкрепа съвместните инициативи за пътна безопасност да продължат.