Валежите постепенно ще спрат

Вятърът ще е предимно слаб

Днес в югозападните райони валежите ще спрат, но в останалата част от страната ще продължи да превалява. Минималните температури сутринта ще са между -2° и 3°. И в останалата част от страната валежите постепенно ще спрат, най-късно в североизточните райони. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България. Вятърът в по-голямата част от страната ще е западен, предимно слаб, в североизточните райони - умерен от северозапад. Максималните температури ще са между между 0° и 5°, такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Повишавайки се, атмосферното налягане ще стане близко до средното.

В планините ще се задържи облачно и мъгливо, на места с превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е умерен от североизток-север, по Старопланинското било и силен. Максимална температура на 1200 м.н.в. около 0°, на 2000м. около минус 3°.

По Северното Черноморие ще продължи да духа умерен, вече северозападен вятър, а преваляванията до обяд ще спрат. По Южното ще се задържи предимно облачно, вятърът ще е от запад, по-слаб. Максималните температури ще са около 3°-5°, вълнението ще отслабне , ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8°-9°.