Откраднаха колите на "Джеймс Бонд"

Автомобилите на стойност 630 000 паунда били създадени специално за филмовия проект

Крадци задигнаха девет луксозни коли, които трябваше да се появят в новия филм за Джеймс Бонд "Спектър", предаде Нова телевизия, като се позова на британския в. "Дейли експрес".

Дръзката кражба е извършена само няколко дни, след като режисьорът на лентата Сам Мендес предупреди почитателите на агент 007 да очакват "малко повече пакости" в новия филм. Пет коли "Рейндж роувър спортс" са сред откраднатите возила от гараж в Северна Германия.

Колите на стойност 630 000 паунда били създадени специално за филмовия проект и очаквали да бъдат транспортирани към Алпите за снимките, които започват следващата седмица. Не е ясно дали автомобилите са били снабдени с типични инструменти за супер шпиони, но е вероятно да се наложи да бъдат направени нови коли заради специфичните изисквания за филма. В него Даниел Крейг ще влезе в образа на Джеймс Бонд за четвърти път.

Германската полиция признава, че не може да открие следите на изчезналите коли. Носят се слухове, че кражбата може да отложи снимките в Алпите.

Миналата седмица актьорите и екипът на новия филм за Бонд и новата кола на тайния агент "Астън Мартин" DB10 бяха представени пред световните медии в "Пайнууд студиос", традиционната база на поредицата, където се правят репетициите.

"Ние знаем за кражбата на няколко "Рейндж роувър"-и в Дюселдорф, Германия. Това е криминален акт и полицията води пълно разследване. Това е единственият ни коментар", съобщиха от "Ленд роувър" Великобритания.