Кола е блъснала кандидата за шеф на ВКС

Проверяват се версиите за нещастен случай или за опит за покушение

Съдията от Върховния административен съд Лозан Панов е бил блъснат от кола в София. Той е жив, но състоянието му е тежко с много сериозна тазобедрена фрактура.

Панов е в "Пирогов" с травми и комоцио. Лозан Панов тази сутрин е отишъл да тича в Южния парк и тръгвайки си на пешеходна пътека е блъснат от автомобил.

Лозан Панов бил връхлетян от автомобила в момент, когато излизал от спортуване в столичен парк. Проверяват се версиите за нещастен случай или за опит за покушение. 

Пред "24 часа" член на Висшия съдебен съвет потвърди, че има инцидент с Панов, но че става въпрос за пътно произшествие.

Миналата седмица Висшият съдебен съвет издигна официално кандидатурата на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд. Зад номинацията застанаха председателят на ВАС Георги Колев, Светла Петкова, Милка Итова, Димитър Узунов и Галя Георгиева. В директна битка за ключовия пост на 29 януари от другата страна ще се изправи сегашният заместник-председател на ВКС - Павлина Панова, подкрепена от Галина Карагьозова, Камен Иванов, Калин Калпакчиев, Юлиана Колева и Юлия Ковачева.