Ева Паунова и Андрей Ковачев присъстваха на 27-ия конгрес на ХДС в Кьолн

Политика

09-12-2014, 17:17

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Европа има нужда от силна обща външна политика и политика за сигурност, според Ковачев

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Андрей Ковачев присъстваха на 27-ия конгрес на Християндемократическия съюз на Германия в Кьолн, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. По време на форума канцлерът Ангела Меркел бе преизбрана с 96 % от гласовете за лидер на Християндемократическия съюз (ХДС). Специални гости на конгреса бяха председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол, председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, еврокомисарят по дигиталната икономика и информационното общество Гюнтер Йотингер и кметът на Киев Виталий Кличко.
„Партиите като ХДС трябва да бъдат за пример, защото за първи път след 46 години, водейки правилната политика, приемат бюджета за следващата година, без в него да е планиран нов дълг”, подчерта Ева Паунова. Тя бе категорична, че християндемократите, които заедно с ГЕРБ са част от групата на ЕНП в Европейския парламент, са пример за отговорна партия, която мисли за децата и бъдещето развитие на страната си.
В словото си канцлерът Меркел очерта 3 приоритета – дигитален единен пазар, справяне с демографската криза, иновации и образование. Ангела Меркел засегна и външнополитическата част, като посочи, че ХДС е част от обединена Европа и трябва да бъдат отговорни за случващото се в съюза и извън него. По темата изрази позицията си и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, визирайки ситуацията с Украйна.  „Европа има нужда от силна обща външна политика и политика за сигурност, за да няма в 21-ви век страни със застрашена териториална цялост”, акцентира Ковачев.