Безработна мие трупове за късче хляб?

Преди години е работила в завода за стъкло, който фалирал

Ина от елинското село Беброво* къпе умрели за комат хляб. 44-годишната жена е безработна, няма ток и вода. Бедната жена зъзне заради блокирани пари от борсата в КТБ и непукизма на социалните. Жената е сама, няма мъж и деца, живее на квартира в селцето. Пали свещ върху печката, за да се стопли, пише в. "България днес".

Преди години е работила в завода за стъкло, който фалирал. От сградата в Елена днес са останали само руини. После в годините Ина преживявала от програмите са социална заетост. Когато ги няма, къпе умрели в района за комат хляб, копае в градините и върши всякаква черна работа за насъщния. На изборите на 5 октомври била член на избирателна комисия и получила 55 лева. Сега се оказва, че с този доход е надвишила социалните за дърва със 7 лева и я оставили на студа без отопление. После жената се оказала "богата", защото имала начислени 180 лева от борсата за юли в КТБ. Банката обаче бе затворена цяло лято и парите й останали блокирани.

*Село Беброво се намира на 13 km североизточно от град Елена. Разположено е в красива надлъжна котловина в северните склонове на Елено-Твърдишкия дял на Стара планина, на около 430 m надморска височина. През селото минават основните пътища от Велико Търново за Сливен и от Горна Оряховица през Златарица за Котел и Бургас. През селото протича неголямата Бебровска река, наричана още Брезовица или Каменица, същата при поройни дъждове излиза от тясното си корито и се разлива. От север и запад селото е защитено от студените ветрове чрез високи ридове.