Сняг на Пампорово, опасност от свлачища в Смолянско

Животът

09-12-2014, 11:31

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

10 сантиметра е снежната покривка в курорта, продължава да вали сняг

Около 30 литра на квадратен метър са падналите валежи в района на връх Рожен за едно денонощие, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен.  От снощи валежите се примесени със сняг. В района няма образувана съществена снежна покривка, тъй като времето е меко и снегът се топи.

10 сантиметра е снежната покривка в курорта Пампорово, където в момента продължава да вали слаб сняг. През изминалата нощ не са постъпвали сигнали за инциденти с туристи, информират от Планинската спасителна служба. Обстановката в Смолянско е спокойна, няма затворени пътища – съобщи пред Радио Пловдив областният управител на Смолян Недялко Славов.

 

Смолянският областен управител призна, че все още има притеснения по повод зимното поддържане на пътищата в региона, заради закъснението при подписването на договорите с поддържащите пътищата фирми. Славов обаче се надява до 20 декември да бъдат доставени всички необходими материали за зимното поддържане на републиканските пътища в областта, както и да са готови необходимите машини.

 

В цялата Смолянска област по пътищата на републиканската мрежа има опасност от падащи камъни заради продължаващите валежи, предупредиха от Областното пътно управление. Пътищата са обработени и проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения за движението на моторните превозни средства. Температурите са от минус един до плюс 6 градуса.

 

Възстановено е движението по пътя Асеновград-Пампорово в района на Юговско ханче. Снощи трафикът бе временно ограничен заради свличането на скална маса. От Агенция „Пътна инфраструктура” съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

 

От пътната агенция съобщават още, че движението по пътя Кричим - Михалково - Девин в района на язовирната стена на язовир Кричим се осъществява двупосочно в едната лента.