Осмокласникът, насилил момченце в тоалетната в Дебелт: Беше доброволно

Осмокласникът от средецкото село Дебелт, който блудства с 11-годишно момченце в тоалетната на ОУ „Антон Страшимиров“  в селото, е бил отведен на разпит пред съдия.

След това обаче отново е пуснат. Все още не му е повдигнато обвинение. Той твърдял, че не е насилвал петокласника, всичко било доброволно, пише "24 часа".

Предстои инспектор от Детска педагоческа стая да разговаря с  пострадалото момченце, което е  в болница.

11-годишното момченце е дете със специални образователни потребности и с него се е занимавал ресурсен учител. Майката има още четири деца, живее на семейни начала с криминално проявен, който в момента бил в затвора.

Заради гнусното посегателство е бил свикан извънреден педагогически съвет. Според директорката на училището Таня Вангелова не са постъпвали други сигнали срещу насилника.

Междувременно от Окръжната прокуратура съобщиха, че е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление "срещу  половата неприкосновеност на малолетно лице".  Привличането на обвиняем ще стане на по-късен етап от разследването,  уточниха запознати.

Разследването е по по чл. 157, ал.2 от НК - за полово сношение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст. Законът предвижда наказание от три до дванадесет години.