Сърдитата котка спечели 100 милиона долара

Печалбите й са по-солидни от тези на Никол Кидман, Камерън Диас, Мат Деймън и Матю Макконъхи

Тя е най-известната писана в света, вдъхновила е холивудски филм, има два бестселъра в актива, милиони почитатели във Фейсбук и състояние от 100 милиона долара. Нищо от това обаче не може да промени намусеното изражение на Сърдитата котка, пише БТА.

Гръмпи кет, истинското име на която е Тардар Сос, се прочу преди две години, след като братът на стопанката й Табата Бундесен от Мористаун, Аризона, публикува снимка на намусената писана в сайта Reddit. Скоро след това неин клип отбеляза 15,7 милиона гледания в сайта за видеосподеляне Ютюб.

Освен над шест милиона почитатели във Фейсбук, Сърдитата котка има над половин милион последователи в сайта за фотосподеляне Инстаграм и над 250 000 в Туитър.

Сърдитата муцунка на Тардар Сос, която според собственичката й се дължи на котешки дуорфизъм (джудже), "наднича" от реклами, подаръчни продукти и най-новото й бизнес начинание -собствената марка айс кафе "Гръмпучино".

За краткото време, през което се радва на глобална популярност, Сърдитата котка е натрупала състояние от 100 милиона лири. Печалбите на Тардар Сос са по-солидни от тези на много водещи холивудски звезди, сред които Никол Кидман, Камерън Диас, Мат Деймън и Матю Макконъхи.

Подобно на всяка знаменитост, Гръмпи кет има собствен агент. "Тя е глобална икона", казва мениджърът й Бен Лашис. Филмът с нейно участие "Най-лошата Коледа на Сърдитата котка" излиза в края на месеца.

"Гръмпи е неудържима. Това, което тя постигна за толкова кратко време, е невероятно. Благодарение на нея напуснах работата си като сервитьорка само няколко дни след първата й поява в социална медия. Оттогава телефонът ми не е преставал да звъни. Хората се влюбват в Сърдитата котка от пръв поглед", споделя 28-годишната й стопанка Табата Бундесен.