Шарапова: Григор е истински мъж

Григор не е дете, а истински мъж, който знае какво иска и как да го постигне

Това заяви Мария Шарапова в отговор на въпрос от фен дали не се притеснява, че българският тенисист е по-малък от нея.

“Разликата ни не е толкова голяма. Аз съм на 27, а той на 23”, уточни рускинята, цитирана от "24 часа".

Шарапова и Димитров ще започнат новия сезон заедно на турнира в Бризбейн.

“Обичам атмосферата там. В Австралия е лято и повечето хора си почиват. Приятно е да се разхождаш или пък да седнеш в някое кафене. В този град има всичко”, коментира бившата №1 в света. Тя е много щастлива, че любимият ѝ човек (Димитров) разбира точно как се чувства заради всичките си ангажименти в професионалната верига и постоянното пътуване.

“Това е част от живота ми, която искам да запазя за себе си. Важно е да съхраниш част от личното си пространство, защото голяма част от живота на професионалните спортисти е изложени на показ пред публиката. Изпитвам огромно уважение към него като човек и е хубаво да сме заедно всеки ден и да забравим за това, с което се занимаваме, да обърнем внимание на другите си интереси. Ако си щастлив и човекът до теб ти носи щастието, трябва да го цениш колкото е възможно най-много”, споделя Шарапова.

Григор също коментира, че му е много приятно отново да участва в Бризбейн, където през 2013 г. игра първия си финал във веригата на АТП.

“Винаги се вълнувам, когато съм там. Това е един от турнирите, на който осъществих един първите си големи пробиви. Определено искам да го спечеля и защо това да не се случи догодина?”, каза Димитров.