Днес ще е облачно, а вечерта отново ще завали

Максималните ще са между 3° и 8°

Днес преди обяд ще бъде облачно, но почти без валежи. След пладне от юг ще завали и до вечерта валежите ще обхванат цялата страна. През нощта по високите западни полета и на места в Предбалкана дъждът ще започне да преминава в сняг, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход, минималните ще са от 1-2° в северозападните до 6-7° в югоизточните райони. Максималните, в повечето места, ще са между 3° и 8°.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под 1000 метра – от дъжд и сняг. Ще духа силен източен, по високите и открити части до бурен югоизточен вятър.

аксималната температура на височина 1200 метра ще е 3 – 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи, по-интензивни в следобедните часове по южното крайбрежие. Ще духа до умерен северен, в южните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е между 7° и 10°.