"Двама мъже и половина" ще приключи догодина

Пет години сериалът беше най-популярният ситком в американската телевизия

Сериалът "Двама мъже и половина" ще свърши догодина. Последният 262-ри епизод ще бъде излъчен на 19 февруари 2015 година и ще бъде с продължителност един час, пише Нова телевизия.

Въпреки промените в актьорския състав и противоречията сериалът се радва на висок рейтинг и продължава да привлича средно около 10 милиона зрители.

Първият му епизод е излъчен през септември 2003 година и първоначално проследява живота на богатия ерген Чарли Харпър (в ролята Чарли Шийн), който живее с прясно разведения си брат Алън (в ролята Джон Крайър) и сина му тийнеджър Джейк (Ангъс Джоунс).

Шоуто бързо печели популярност благодарение на пикантния си хумор, публиката му е толкова вярна, че пет години то е най-популярният ситком в американската телевизия. Но през 2011 година се стигна до шумен скандал, след като продуцентите уволниха главния актьор Чарли Шийн заради спор с "Уорнър Брос" и създателя на сериала Чък Лори.

В крайна сметка героят на Шийн беше убит в първия епизод от деветия сезон и Аштън Къчър стана новият водещ актьор в шоуто.

По-рано тази година Ангъс Джоунс, който има роля в сериала от 10-годишна възраст, официално го напусна. След като открил религията, той публично изразяваше недоволството си от хумора в шоуто и след напускането си се определи като "платен лицемер".

Последният епизод от сериала ще постави началото на нов ситком, който Си Би Ес се надява да запълни оставената празнота от "Двама мъже и половина". В The Odd Couple ("Странната двойка" - бел. ред.), римейк на книгата на Нийл Саймън, ще участва Матю Пери в главната роля заедно с Томас Ленън и Линдзи Слоун.