СДС отпразнува 25-ти рожден ден

На рождения ден на политическата партия бяха и лидерите на техните партньори

Днес СДС отбеляза своя 25-ти рожден ден. Празненството започна от пл. Славейков и премина по сините стъпки до централата на синята партия. Фото изложба, която илюстрира историята на партията беше подредена пред сградата и в централното фоайе. Цялата улица пред сградата беше пълна с членове и симпатизанти, които очакваха своите лидери. Музиката допълваше празничното настроение, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Председателят на Съюза на демократичните сили Божидар Лукарски приветства гостите и даде думата на президента (1997г. - 2001г. ) Петър Стоянов, който изрази своята радост от това, че вижда толкова много хора, с които е започнало СДС. Предизвикателствата и предателствата са част от пътя на политическата партия, но от тях остават поуките, които обединяват синия електорат, каза още президентът.

Председателят на СДС Божидар Лукарски изрази своето задоволство, че политическата партия вече 25 години върви по сините стъпки и остава вярна на своите привърженици. Според него СДС вече четвърт век е символ на промяната. 25 години СДС е и продължава да бъде символа на промяната, реформите и демокрацията в България. Винаги сме защитавали и ще продължим да защитаваме тези изконни ценности. 25 години СДС се променяше, модернизираше, но остана вярна на своите принципи – принципите на свободата, равноправието и демократичността, подчерта синият лидер. 

А промяна имаше и в брандирането на сградата на централата. Цялата сграда беше опакована и след подаден от председателя на синята партия знак, пред всички се разкри обновената празнична визия на СДС. „СДС 25 години по сините стъпки” беше слоганът, който всички видяха след падането на белият плат.

На рождения ден на политическата партия бяха и лидерите на техните партньори, които поздравиха рождениците, народни представители от парламентарната група на РБ, както и евродепутата на формацията Светослав Малинов.

Лидерът на политическа партия „България на гражданите”, Меглена Кунева изрази своята вяра в СДС и в това, че синята политическа партия ще остане в основата на реформите като част от Реформаторския блок.

Председателят на НПСД Корман Исмаилов каза, че 25 години не стигат и очерта пътят напред в обединената дясна платформа.

Константин Тренчев, който е сред основателите на СДС, се обърна към всички присъстващи с братя и сестри и си спомни първите неопитни стъпки на демократичното движение. Въпреки всичко той изрази своята вяра, че битката на демократичната идея може да бъде спечелена, защото както е казал неговия приятел Вацлав Хавел „Единствената битка, която е със сигурност изгубена е тази, която не вярваш, че ще спечелиш”.

Поздравителен адрес беше изпратил и министър председателят Бойко Борисов. Той честити празника на рождениците и каза, че в лицето на ГЕРБ те имат верен партньор, който винаги ще търси диалог.

Председателят на ЕНП Жоузеф Доу също изпрати своите писмени поздравления и изрази своето задоволство от дългогодишното партньорство.