Продадоха най-големия бял трюфел в света

Необичайната гъба е била оценена на 61 250 долара

Най-големият бял трюфел в света, тежащ 1,89 кг, беше продаден на търг в Ню Йорк за 61 250 долара, съобщи аукционна къща Сотбис, която организира търга, съобщи АФП, цитирана от Нова телевизия.

Трюфелът, който "е най-големият, откриван някога", беше купен по телефона от "почитател на храната и виното от Тайван", уточни аукционната къща. Необичайният трюфел бил открит миналата седмица в Централна Италия от компанията "Сабатино Тартюфи", един от най-големите доставчици на този вид продукти в света.

Той беше продаден от семейство Балестра, собственик на компанията, което планира да предостави приходите от продажбата на няколко благотворителни организации. Новият рекордьор е два пъти по-голям от предишния шампион. Но детронираният бял трюфел бил придобит за доста по-голяма сума през 2010 г. от около 417 200 долара, уточнява Сотбис.

Според семейство Балестра огромният трюфел, малко по-малък от топка за американски футбол, е достатъчен, за да нахрани 300-400 души на парти, на което се сервират трюфели. Очаква се трюфелът на семейство Балестра да бъде обезсмъртен с място в изданието за следващата година на Книгата на рекордите "Гинес".

Не пропускайте да видите и тези снимки:
Чудо! Какво може да направи един грим с жената? (галерия)

Има такива идиоти, сигурни сме! - част 2 (галерия)

Да ти прецакат снимката в последния момент (галерия)

Животинка в чаша? Най-сладкото нещо на света (галерия)

58 от най-креативните пръстени създавани някога (галерия)

Странно украсени автомобили (галерия)
27 неща, които не виждате всеки ден (галерия)