Милиони ще живеят в космоса

Това предрече шефът на Amazon

Основателят на Amazon Джеф Безос мечтае за колонизация на космоса, подобно на Елън Мъск, който разтърси индустрията с електрическите коли Tesla и SpaceX, пише obekti.bg.

Милиардерът Елън Мъск заяви неотдавна, че хората трябва да заселят Марс, за да спасят цивилизацията в случай на апокалипсис на Земята. Сега и Джеф Безос лансира подобна идея – според него, в бъдеще милиони хора ще живеят и работят извън пределите на Земята. 

„Ние действително еволюирахме толкова, че да станем пионери (в овладяване на космоса). Новите светове са един от начините за съхраняване на старите. Така и трябва да бъде”, казва Безос в интервю за Business Insider, цитиран от TechNews.bg. 

„Искам да видя милиони хора, живеещи и работещи в космоса”, мечтае Джеф Безос. 

Той обаче не знае кога може да се случи космическото бъдеще на хората и не смята, че това е това е нещо, за което трябва да се бърза. 

Джеф Безос влага собствени усилия за превръщане на мечтата в реалност. Една от компаниите му - Blue Origin, в момента работи с United Launch Alliance по създаване на нов, по-ефективен двигател за ракети с течно гориво, известен като BE-4. 

United Launch Alliance е съвместно предприятие на Boeing и Lockheed Martin. Налице са всички предпоставки компанията да стане един от най-сериозните конкуренти на SpaceX.