Пълнолуние в Близнаци : Свободен полет в информационните потоци

Хороскоп

05-12-2014, 23:23

Снимка:

fit4brain.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Стрелец, Луна в Близнаци, Пълнолуние в събота , в 14,26ч.

В годишния цикъл на танца между Слънцето и Луната, пълнолунието в Близнаци e период, който проектира на земята условия и енергиен заряд помагащи ни да придобием една ясна представа за идеите, които ни вълнуват и да намерим най-правилния начин за тяхното приложение в живота. Те целят да развие познанието, благородството и мекотата - чрез тези качества човек влиза във връзка с Божествената мъдрост, за да може да се прояви справедливостта във всички области на живота.Този енергиен обмен подпомага любопитните, отворени, емпатични, инициативни и склонни към риск и експерименти хора.

В същото време, се активират и по-негативни тенденции като разпиляност и непредсказуемост, люшкане насам-натам в огромното море от информация, която тече в момента на всички нива. Някои ще плуват в свои води, други ще бъдат по-изнервени, та дори уплашени от този комуникационен взрив и липсата на точни ориентири и установени граници.

Пълнолунието настъпва в събота, в 14,26ч. Във втората половина на деня и вечерта се постарайте да избягвате ситуации, които могат да ви натоварят - емоционалното напрежение може да предизвика неадекватни реакции. Моментът е изключително подходящ за освободени от очаквания и предубеденост срещи, контакти, веселие, забавления и романтични преживявания. Свободата на изразяване е ключовият принцип на проявление при пълнолуние в Близнаци, но разпореждането с нея поставя и важни  въпроси пред всеки от нас. Готови ли сме мъдро и отговорно да си служим с нея, да различаваме същественото, да се въздържаме от празнословие и да постигаме единомислие? Умеем ли да управляваме информационните потоци, да насочваме и предвиждаме последствията от вербалната си активност, да прецизираме пропускливостта си и влиянието, което околните оказват върху представите и постъпките ни чрез словото си?

Разбира се, както при всяко пълнолуние и сега ще имаме възможност да доведем някои ключови дейности и проекти до фаза на максимална реализация. Писането и говоренето пред публика ще ни се отдава както никога досега. Намирането и усвояването на информация - също, затова, в случай че сте ангажирани с обучението си или имате конкретни интелектуални и научни интереси, не бива да пропускате този момент. Концентрирайте се в интересите си и не позволявайте на несъществени дела да отклоняват вниманието ви. Сега е моментът да упражните концентрацията си, а и усвоената информация завинаги ще се запечата в съзнанието ви. Рекламни кампании, промоции и презентации ще се радват на широк интерес и със сигурност ще повишат популярността ви.

В личен план се въздържайте от спорове и конфликти. В споровете едва ли ще родите истината, ще се спори заради самия спор, а конфликтите могат сериозно да задълбочат съществуващи разногласия. В случай че умеете да установявате контрол над ума и емоциите си обаче, можете да се възползвате от възможността да направите рационална дисекция на чувствата си, да проследите корените им, както и скритите подсъзнателни мотиви и емоционални модели, които ги управляват и насочват. Меркурий, който владее зодиакалните Близнаци е във фаза и се готви за горно съединение със Слънцето-време в което получаваме послания носители на интересни идеи и нови представи за обективните обстоятелства в живота ни. И тъй като контактите и разговорите ще имат решаваща роля в развитието на делата ни, се налага да бъдем изключително внимателни, за да можем да отсеем същественото от несъщественото, полезната информация от сензацията. Въпреки че хората повече говорят и по-малко слушат, случайно или пък съвсем закономерно може да попаднем на информация, която да ни открие съвсем нови перспективи и да пренасочи надеждите и усилията ни в нова посока.

Успех!