Показен разстрел за предател на бандата на Йоско Костинбродския?

Крими

05-12-2014, 19:15

Снимка:

pixabay.com

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Застреляха мъж в столичния ж.к. „Банишора“

4-то убийство в София за месец

Хрисим Хрисимов се обръща се срещу Йоско Костинбродския след арестуването му

53-годишният Хрисим Хрисимов застреляният в столичния кв. „Банишора”. Хрисимов е бил свидетел по разстрела на Филип Найденов-Фатик, извършен на 19 август 2003 г. на бул. „България” в София, съобщава vevesti.com

Хрисимов е свидетелствал срещу Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския и други петима от групата му, която бе арестувана за убийството на Фатик. По-късно стана ясно, че Хрисим Хрисимов е осигурил автомобила, от който е стреляно срещу Мерцедеса на Филип Найденов. Хрисимов е бил наемател и на къщата в Банкя, където групата на Йоско се е събирала през 2003 г. Хрисимов тогава е бил част от тази група. В къщата е открит автомат „Калашников”, с който е стреляно по лимузината на Фатик. Тогава главен секретар на МВР беше настоящият премиер Бойко Борисов. Периодът тогава бе характерен с разтърсващи размествания в престъпния сват и десетина показни разстрела, след което последва затишие.
Хрисим Хрисимов се обръща се срещу Йоско Костинбродския след арестуването му, заедно с 5-ма негови приближени през 2013 г. и образуване на делото „Килърите 4”. Костинбродския беше пуснат под домашен арест по това дело, след което изчезна безследно от държавата през март 2014 г. Паказният разстрел на Хрисимов пред заведението му в „Банишора” може да се тълкува като поръчано от него. Убитият за последен път е свидетелствал срещу групата на Йоско на 19 ноември. Тогава се е появил на разпит в спецпрокуратурата с охрана. За Хрисимов е сигурно, че е бил помагач при няколко показни убийства.
Самият Хрисимов е подозиран за убийството по погрешка на Николай Иванов, собственик на бившия ресторант „Пчела“ в столичния кв. „Лозенец“ в градинката под сградата на „Кинтекс”. При стрелбата в заведението тогава се намираше и Николай Цветин, дясната ръка на покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев и според всички атентатът е бил насочен срещу него.
Хрисимов е убит в момента, в който е заключвал частния си клуб в партерния етаж на блок 42 в кв”Банишора”. По мъжа е стреляно най-малко 10-15 пъти. 8 куршума са попаднали в тялото му, а други във витрината на клуба.
Сигналът е подаден в полицията, като е било уточнено, че в района са чути серия изстрели.
Йоско Костинбродския е бил аресуван за убийството на Фатик още през 2003 г. заедно с още 5-ма, между които и Хрисимов. Тогава доказателства срещу него не са открити и Йоско е пуснат.
При разсрела на Филип Найденов пострада и Румен Желязков-Жабока, който го возеше. Жабока бе ранен, на във ВМА го изправиха на крака. Фатик беше известен приживе като „Крал на амфетамина” за страните от Близкия Изток. Припомняме, че той беше син на сирийският емигрант Исмет Шабан, известен оръжеен търговец, работил за службите на социалистическа България.