Патриотите не оттеглят подкрепата си към правителството

Те обаче издигат кандидатури за зам.-министър на отбраната и зам.-областен управител на София

Патриотичният фронт не оттегля подкрепата си към правителството. Това стана ясно от думите на съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Сименов и  Красимир Каракачанов на брифинг в парламента, предаде репортер на Bulgariautre.

Издигаме кандидатура за заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град. „След множество консултации и гласувания и водени от отговорната задача да не допуснем  навлизането на България в нова политическа криза, поехме нашето тежко и отговорно решение в три части. На първо място, постигнахме съгласие с колегите от Реформаторския блок да издигнем представители на Патриотичния фронт на аналогични постове. Издигаме кандидатура от Патриотичния фронт, но не политическа, на човек за заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град. Лице, което не е политически ангажирано, но е специалист в тази област”, посочи Симеонов.

Той добави, че в програмата си имат заложен текст, който е категорично против назначаването на представители от етнически партии на ръководни държавни постове. „Тези две наши кандидатури ще бъдат предложени на управляващите от ГЕРБ за назначаване”, заяви той.
Съпредседателят на Патриотичния фронт допълни, че с Реформаторския блок са постигнали съгласие и за свалянето на новините на турски език от ефира на Канал 1.

„В едноседмичен период проведохме много разговори с останалите партии, които са подписали програмната декларация и стигнахме до извода, че назначенията не са направени умишлено, а са на база качествата на издигнатите кандидати”, заяви Валери Симеонов.

Има постигнато съгласие между Патриотичния фронт и Реформаторския блок, което предвижда преди всяко кадрово решение от фронта да бъдат информирани, за да могат да изразят позиция.