Показват биографичен филм за Уитни Хюстън

Животът на певицата бе изпълнен с възходи и падения

Биографичият филм за живота на певицата Уитни Хюстън ще бъде излъчен по американския телевизионен канал "Лайфтайм" на 17 януари догодина, съобщи в. "Лос Анджелс таймс", цитиран от БТА. 

Американската актриса Анджела Басет дебютира в ролята на режисьор на лентата "Уитни". 

"Аз високо ценя таланта и постиженията на Уитни Хюстън и на бившия й съпруг Боби Браун. Чувствам се отговорна да разкажа вълнуващата история на тези две забележителни личности”, споделя Басет. 

Главната роля е поверена на фотомодела Яя Дакоста. Сценарият е дело на Сим Битерман. Лентата ще проследи любовта между легендарната изпълнителка и певеца Боби Браун. 

Животът на Хюстън бе изпълнен с възходи и падения. Тя бе една от най-успешните звезди на американската естрада с продадени над 170 милиона албума. Уитни влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-награждаваната изпълнителка с 400 приза. Сред тях личат две отличия "Еми", шест награди "Грами" и 30 награди от престижното музикално списание "Билборд". 

Въпреки това личният живот на Хюстън бе много трагичен. Тя последва съдбата на много представители на шоубизнеса и стана зависима от наркотиците. Те бяха в основата на разбития й брак и на последвалата й смърт на 48-годишна възраст. Телевизионният канал "Лайфтайм" обяви намеренията си да заснеме филма още през май. Майката и дъщерята на Уитни Хюстън се обявиха срещу лентата.