Театър продава билети в порносписания

Така данъкът добавена стойност е по-малък

За да подкрепите театъра, купете порнография. Тази изненадваща формула всъщност е проста - билети за представление на малка театрална трупа в Мадрид са пъхнати в порносписания, за да може данъкът добавена стойност да е по-малък, съобщи БТА, цитирайки Франс прес. 

Идеята хрумнала на Карина Гарантива - продуцентката на съставената изключително от жени театрална трупа "Примас де риесго", преди няколко месеца.

След като станали собственички на около 300 еротични списания от 80-те и 90-те години на миналия век, които колекционер им продал евтино, актрисите от трупата решили да променят статута й и да я превърнат официално във фирма, която разпространява порно. 

Прикривайки някои голи снимки в списанията, те пъхнали билети за едно-единствено представление на пиесата "Великият магьосник" от испанския драматург Педро Калдерон де ла Барка (1600 - 1681). 

"Искахме хората да си зададат въпроси”, поясни 34-годишната Карина Гарантива, която е родена в Колумбия и се е установила в Испания преди повече от 10 години.

“Нека се запитат "Кои фирми вземат подобни решения?" и си направят изводи. Не настояваме за дотации, инициативата ни е частна. За нас най-добрата дотация би била фискалните мерки да не ни пречат да си вършим работата", каза още Гарантива.