Полиция и частни охранители обединяват усилия, за да гарантират спокойствие по празниците

Животът

04-12-2014, 14:18

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Ръководството на Областната дирекция на МВР, началници на сектори, групи и на полицейски управления проведоха работна среща с представители на частни охранителни фирми в областта.

Целта бе да се обсъдят необходимите съвместни действия за обезпечаване на обществения ред и недопускане извършването на престъпления, както и безпроблемно и спокойно протичане на предстоящите студентски, коледни и новогодишни празници. Това съобщиха от полицейския пресцентър.

Набелязвани бяха конкретни форми за сътрудничество и взаимодействие между полицейските управления в областта и фирмите, извършващи частна охранителна дейност, насочени към подобряване опазването на обществения ред и противодействието на престъпността на територията на област В. Търново. Уточнени бяха реда и начина за действие на охранителите при установяване или получаване на сигнал за извършено криминално престъпление или нарушение на обществения ред, установяване на автомобили или лица, имащи отношение към конкретно престъпление, както и телефоните за връзка със съответното полицейско управление.

Временно изпълняващият длъжността директор на полицейската дирекция във В. Търново Илиян Личев апелира за коректно и съвестно изпълнение на поставените задачи от страна на служителите в частните охранителни фирми. Той подчерта, че комуникацията и взаимодействието между структурните звена на ОДМВР и частните охранителни фирми е от изключителна важност и значение за ефективността на съвместната им работа. Внимание бе обърнато и на предприетите от частните охранителни фирми мерки по обезпечаването на банковите офиси в областта при стартиране на изплащането на гарантираните влогове от КТБ. Илиян Личев увери представителите на охранителните фирми, че могат да разчитат на пълно съдействие и помощ от страна на полицията.