Томислав Дончев: Несериозно е да има проблем с достъпа до документацията за „Южен поток”

Такива въпроси се решават бързо, подчерта вицепремиерът

България е сериозна държава и аз претендирам, че трябва да бъде такава. Това не може да бъде проблем. Дружество, в което тя пряко или опосредствано държи 50 %, да има проблеми с достъпа до документацията – това е несериозно. Това каза пред журналисти в парламента Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика, предаде репортер на Bulgariautre. Според вицепремиера такива въпроси се решават бързо – „да кажем, в рамките на днешния ден”.

По отношение на кръглата маса на тема образование, която се проведе в Народното събрание, Дончев обясни, че само преди няколко дни в ЕК официално е пуснат окончателният проект на ОП „Наука и образование” на стойност 1,4 милиарда лева, над половината от които са средства пряко за образование, а останалата част е за наука.

„Надявам се това да бъде от първите – втората или третата одобрена оперативна програма. При всички случаи средствата от нея трябва да започнат да се харчат в първата половина на следващата година”, заяви Томислав Дончев.