Членове на правителството пътуват към засегнатите от бедствия райони в страната

Премиерът Бойко Борисов е в непрекъсната връзка с вицепремиера Томислав Дончев и следи обстановката

По разпореждане на вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев членове на правителството пътуват към засегнатите от бедствия райони в страната, съобщиха от правителствената информационна служба.
Томислав Дончев изпълнява функциите на министър-председател по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще бъде около 11 ч. в Община Белоградчик, където е обявено бедствено положение заради скъсаните електропроводи и спиране на електроподаването в различни населени места. В сградата на общината тя ще има среща с членовете на кризисния щаб и с представители на ЧЕЗ.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и главен комисар Никола Николов тръгват към района на Ямбол, Елхово и Сливен, където повишените нива на реките значително са усложнили обстановка.

Задачата на членовете на правителството е да се запознаят на място със ситуацията и предприетите действия и да окажат максимална подкрепа на местните власти за овладяване и преодоляване на последиците от бедствията.
Министър-председателят Бойко Борисов е в непрекъсната връзка с вицепремиера Дончев и следи обстановката в страната.