Полицията в Ню Йорк е задържала 30 демонстранти

Група от 30 души демонстрираха пред сградата на Централната гара, като легнаха на земята и имитираха задушения от полицай Ерик Гарнър

Полицията в Ню Йорк е задържала 30 демонстранти по време на започналите в сряда вечерта протести срещу обявеното същия ден решение да не се привлича под отговорност бял полицай, който задуши по време на арест афроамериканец в нюйоркския квартал Стейтън Айлънд. От полицейското управление на мегаполиса не уточняват къде и защо са били извършени арестите, но по съобщения в местните медии, акциите засега протичат организирано и мирно, предаде ТАСС, цитирана от Фокус.

Към момента неголеми групи от по 20-200 души се придвижват по различни улици на града в района на площад Таймс Скуеър, където започна вчерашната демонстрация.

Група от 30 души демонстрираха пред сградата на Централната гара, като легнаха на земята и имитираха задушения от полицай Ерик Гарнър. Друга група приблизително с подобна численост, се опита да протестира на площада пред Рокфелер Сентър, където в сряда се събраха хиляди хора за церемонията по запалването на коледната елха. Демонстрантите скандираха „Няма справедливост. Няма да има мир” , но поканените на церемонията певци ги заглушиха с коледните си песни.

Около 200 демонстранти за кратко затрудниха движението по една от централните улиците в града. Още няколко групи сноват по улиците на Манхатън, надявайки се да привлекат още участници към протеста.