Времето: Валежи от дъжд в Централна и Източна България

Температурите ще са от 3 до 13 градуса

Днес преваляванията в Централна и Източна България ще продължат през целия ден. В Дунавската равнина все още ще има условия за образуване на поледици, съобщават от националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Около пладне в Западна България валежите ще спират, а по-късно след обяд в Югозападна облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен източен вятър. Дневните температури ще са с 2°-3° по-високи от сутрешните, в повечето места ще са от 3° до 8°, по Черноморието и крайните югозападни райони до 10°-13°. В София около 6°.

Атмосферното налягане слабо се понижава.

В планините от Западна България още сутринта преваляванията съществено ще отслабнат, но на изток ще продължат, като по-значителни ще са валежите в Източните Родопи и Странджа. Вятърът над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопите все още ще е силен от юг. Температурите ще останат без съществена промяна, на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 0°, но в Родопите ще са с 2°-3° по-високи.

По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Ще има и превалявания от дъжд Максималните температури ще са 10°-12°, температурата на морската вода е около 8°, вълнението ще е 4-5 бала.