Министър Кралев подписва договорите за МИКЦ

Центровете получават средства от ММС по Национална програма за младежта, подпрограма 1 „Развитие на мрежата от младежки информационно-консултантски центрове”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев официално ще подпише договорите с неправителствените организации, работещи в сферата на младежката политика, с които ще се финансират младежките информационно-консултантски центрове (МИКЦ) в страната.

Центровете получават средства от ММС по Национална програма за младежта, подпрограма 1 „Развитие на мрежата от младежки информационно-консултантски центрове”.

Парафирането на договорите ще се състои днес от 12,00 часа, в залата на 5-я етаж в сградата на ММС. На събитието ще присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

Младежките информационно-консултантски центрове в страната предоставят на младите хора по места актуална информация, консултации и услуги по различни въпроси, свързани с обучение, участие в обмени, младежки програми, доброволчество и др.

Идеята е младите хора да получават бърз достъп до безплатни и качествени услуги, предлагани от специалисти и младежки работници, които ще подпомагат тяхното личностното развитие и професионална реализация, дори и в най-малките населини места.

В МИКЦ младите хора ще срещат разбиране и подкрепа за дейности, инициирани от самите тях, в зависимост от потребностите им за организиране на свободното време и насърчаване на здравословния начин на живот.