Ивайло Московски: Подали сме готови проекти за плана „Юнкер”

Проектите са свързани с информационни технологии и обща инфраструктура

Имаме и сме подали готови проекти за плана „Юнкер” – те са в две направления. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде Агенция „Фокус”. „Първо, трябва да е ясно, че това трябва да са проекти, които са приходогенериращи. Така или иначе, те ще се финансират през частната инициатива на инвеститорите. Планът „Юнкер” предвижда единствено да даде гаранции за който и да е от проектите”, уточни министърът.

Той обясни, че проектите за плана „Юнкер” са в две направления. Първото е списък с проекти, които са свързани с информационни технологии, електронно управление, дигитална икономика. По второто направление са проекти, свързани с обща инфраструктура. „Имаме няколко железопътни проекта, както и имаме готовност за пътна инфраструктура. Тъй като по някакъв състезателен проект ще се класират тези проекти, се надяваме България да намери място в плана „Юнкер” и някои от тези проекти да получат финансиране”, заяви Ивайло Московски.

Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски присъства на откриването на новия тренажорен комплекс за обучение на ръководители на полети на ДП „Ръководство на въздушното движение” в сградата на предприятието.