Румен Петков: ПГ на АБВ внушава най- голяма стабилност

Там, където трябва нашите депутати ще бъдат коректив, заяви Петков

Парламентарната група, която внушава най- голяма стабилност и най- голяма предсказуемост с поведението си, това е групата на АБВ. Това каза в Шумен, заместник-председател на партията, предаде Радио „Фокус”. Румен Петков се аргументира с подкрепата на вицепремиера Ивайло Калфин в налагането на коледната надбавка, последователност в изпълнението на ангажиментите при дискусията за плоския данък и признанието, което са получили народните представители от АБВ, чрез избора им в ръководството на комисии в Народното събрание.

„Аз съм сигурен, че нашите депутати ще бъдат изключително полезни, там където трябва ще бъдат коректив. Ние много ясно сме записали в споразумението с ПП ГЕРБ, че там където имаме свои различия, ще ги отстояваме аргументирано”, заяви Румен Петков.

По думите му, предстоят тежки дни на парламента, свързани основно с Бюджет 2015. „Когато говорим за Бюджет 2015, говорим за всички проблеми в Здравната каса, както и за една серия тежки проблеми в общините, защото правителството с мандата на БСП практически спря разговора за финансоватата стабилност на общините”, каза Румен Петков. Той изрази надежда в близките ден-два Министерството на финансите да изнесе информация за актуалното състояние на общините. Ключов и тежък ще бъде и въпросът с овладяването на дефицита в рамките под 3%.