Декември тази година ще ви донесе активна комуникация и много нови приятели, както със сънародници, така и с представители на други държави. Така че, ако искате да свържете съдбата си с чужденец или да се сближите с някой, който ви е симпатичен, това е момента.
С желанието да се харесате , вие енергично ще флиртувате и ще се стремите към оригинални действия. Така че в този период се очаква да започнат главозамайващи романи – някой за една седмица, а някой за цял живот. Важно е да не се страхувате да промените обичайното съществуване, а не да се откажете от това, заради някакъв призрачен шанс с надеждата да получите нещо повече.
Тези, които вече са намерили сродна душа, могат да очакват трансформация в романтичните отношения. Събитията, които ще се случат в първото десетилетие на месеца, ще направят сериозни близките ви отношения . Например двойка, която все още не е формализирала техния съюз, официално може да вземе решение за брак. Тези, които вече са създали семейство, да станат по-отговорни, по-сдържани в проявлението на негативните емоции.

В допълнение, много по-точно ще планирате личния си живот, ще имате нови стремежи, нов кръг от приятели, любов и цел. Двойките целенасочено ще общуват с хора полезни за тях, т.е. тези, които могат по един или друг начин да повлияят положително на брака им. Тези, които все още са свободни, ще определят кой се вписва в техния личен идеал за привлекателност.
В началото на декември мнозина ще продължат да демонстрират пред своите настоящи и потенциални партньори тяхната щедрост и оригиналност. Освен семейството и любовните двойки ще търсят хармония в любовта и тези, които все още са свободни – до началото на една романтична връзка.
В средата и в края на месеца е възможно намаляване на сексуалността, разрив между настоящи или потенциални любовни партньори и появата на малки любовни проблеми. В този период, много хора ще бъдат облагодетелствани от вниманието на влиятелни жени.
Бихме искали да припомним, че за „чисти“ знаци се считат хората, родени 1-18 число на месеца, а върху останалата част се отразяват и предишния или следващия знак – както в характеристиката на индивида, така и в астрологичните прогнози.

Овен (21.03 – 20.04)

Свободните от зодия Овен през декември ще имат чудесна възможност да подредят личния си живот като започнат обещаващ роман. Очаквайте внимание от човека, който до скоро е бил напълно безразличен към вас. Не е изключено сближаването да бъде предизвикано от нестандартна ситуация.
Ако вече сте семейни, може да мислите за новото попълнение в семейството или за подобряване на условията на живот, ще намерите подкрепа и ще започне да се движи активно в нова посока.
В началото на месеца някаква неосъществима любовна мечта ще ви се осъществи. В средата на декември вашите нови устремления ще преобразят целият ви живот. В края на месеца ще трябва да се занимавате с нещо материално, но това няма да ви попречи да получавате удоволствие от общуването си с потенциалният си партньор.

Телец (21.04 – 20.05)

Свободният Tелец през декември ще бъде в състояние да започне връзка с един човек, който е в пълно съответствие с неговите нужди. Не е изключено с него да ви обеденят някой комерсиални интереси. В изглаждането на интересите ще изиграят важна роля ваши или негови роднини.
Ако вече сте семейни, вашата половинка ще ви постави в глупава ситуация, въпреки това вие бързо ще изясните нещата и ще овладеете ситуацията, а след това всичко ще бъде относително розово.
В началото на месеца могат да възникнат проблеми с общуването с партньора и ако все още сте свободни, ще е малко вероятно това да се промени. В средата на декември любовният ви живот ще бъде постепенно коригиран, благодарение на намесата на близки и роднини. В края на месеца, може да се наложи да вземете някои важни решения.

Близнаци (21.05 – 21.06)

При близнаците – декември е малко вероятно да ви донесе някакви промени в личният живот. Въпреки това вие ще се чуете с човека, с когото сте имали по близки отношения или не сте искали да започнете връзка и това ще ви бъде доста неприятно.
Ако вече сте семейни то по някакви причини ще пожелаете да сте далеч от половинката си. Възможно е временно да ви привлича повече ваш колеги или приятели и така да страните от партньора си.
По-рано този месец, дадено събитие или конфликт ви е отчуждило от съпруга (съпругата). В романтичната средата на декември вашият партньор вероятно никога няма да бъде част от вашия кръг от интереси. В края на месеца вероятно ще проявите упоритост, няма да се вслушате в аргументите на съпруга (съпругата) и няма да поискате да се помирите.

Рак (22.06 – 22.07)

И за свободните Раци през декември не се предвиждат промени в личен аспект. Дори и да се появи подходящ човек, вие няма да имате желание да го допуснете близо до себе си. Може би той (тя) просто не се побират във вашата представа за безопасно любящ партньор.
Ако вече сте семейни между вас и вашия съпруг (съпруга) има вероятност от създаване на конфликти, особено ако сте недоволни от втората си половина, или от факта, че тя (той) не си е вкъщи много време. Не придирвайте на любимият си човек и тогава всичко ще бъде наред.
В началото на декември, не са изключени множество разправии с любящият партньор и инициатор вероятно ще бъдете вие. В средата и в края на декември, вие заедно със съпруга (съпругата) трябва да бъдете с роднини и по голямата тежест ще падне на раменете ви.

Лъв (23.07 – 22.08)
Свободните лъвове са звездите на зодиите през декември около тях ще се завихри бурен роман.Някой от вас поради някаква причина ще започнете задълбочен анализ на действията и изявленията на своя нов партньор, и ще откриете, че тази връзка е неподходяща. Може да откриете, че този човек се ръководи не от чувства ,а от интереси.
Ако вече сте семейни, връзката между вас и вашия съпруг (съпруга) може да бъде усложнена поради намесата в семейния живот на някой от роднините. Много е вероятно, някои от роднините да споделят с вас или с другата половина някои уличаваща информация.
В началото на месеца в личният ви живот ще има някои положителни промени. В средата на декември, някои подозрения могат да се отразят на отношенията между вас и вашия реален или потенциален партньор. И ако сте прави в края на месеца ще прекарате в състояние на постоянна кавга.

Дева (23.08 – 23.09)

През декември ви чака бързо сближаване с лицето, което ще ви предложи не само любов, но също така и някои материални облаги. Възможно е, той да е достатъчно богат или влиятелен и да е в състояние да отговори на нуждите и на желанията, които се появяват в този месец.
Ако вече сте семейни, ще трябва да уредите някои спорни семейни въпроси .Криейки нещо от половинката си,ще се изложите ,защото ваш роднина или близък ще ви издаде и ще се отзовете в неудобно положение.
В началото на декември, някакво събитие ще ви подтикне към нехарактерни за вас постъпки. В средата на месеца ви предстои една изненада. Приятна или неприятна – изцяло ще зависи от вас. В края на декември, ви очаква подарък ,от близък или от съдбата.

Везни (24.09 – 23.09)

Свободните везни през декември ще се запознаят с човек към когото ще изпитат силни чувства още от самото начало . След като научите някоя тайни на своя любовник (любовница),ще подложите чувствата си на силен анализ.
В началото на месеца всички везни които са семейни са в пълна хармония,но след 10-то число на месеца ще имате битови проблеми или вашата половинка ще откаже да се съобразява с вашите желания и потребности.
В началото на декември, свободните везни ще открият нова любов, а семейните ги очакват приятни събития и пълно обединение с тяхната половинка. В средата на месеца, могат да бъдат изправени пред егоизма на реален или потенциален партньор.

Скорпион (24.10 – 22.11)

При свободните скорпиони любовната афера може да започне с конфронтация Възможно е , след постостояни препирни с някои да осъзнаете че между вас има сексуално превличане .
Ако вече сте семейни, дебатът по различни поводи между вас и вашия съпруг (съпруга) ще помогне на семейството ви да се отърве от някои по-сериозни разногласия.Във вашето семейство ще има раздвижване състоящо се в кариерно израстване или със смяна на жилище .
В началото на месеца сте повишено емоционални. В средата на декември, вие ще имате положителни промени в личния си живот. В края на месеца може да направите преоценка на ценностите, и тя ще ви помогне да придобиете увереност в реален или потенциален партньор в любовта.

Стрелец /23.11 – 21.12/

Внимание Стрелец през декември може да привлече или бизнес партньор, или съмишленици . Възможно е, да прекарате много време с този човек, и тясното взаимодействие е логично да се превърне в офис романтика. Освен това е вероятно, че по-късно ще осъзнаете, че тези отношения не отговарят на вас, и вие ще предложите брак.
Ако вече сте семейни, тогава и другата половина е в очакване на прехода към ново ниво. Ако семейството ви е без деца, тогава може би съпруг /съпругата/ ще започнат внимателно да планират бременността и дори ще потърсите помощта на някои експерти.
По-рано този месец, се очаква да достигнете своя връх в сексуална активност, и това е положително въздействие върху личният ви живот. В средата на декември, ще се отнасяте много по сериозно към човека до вас . В края на месеца трябва да вземете някои важни решения.

Козирог (22.12 – 20.01)

Свободният Козирог през декември може да промени приоритетите си. Възможно е, вие да започнете да обръщате внимание на хората с качества, които не са ви привличали,но са били близо до вас . И най-вероятно, ще предприемете реципрочни мерки.

Ако вече сте семейни, може да се заемете с някой семеен експеримент, който ще даде резултат на много промени в отношенията ви с вашия съпруг (съпруга) и ще постигнете някои материални или духовни ползи. В допълнение, по време на този период,ще се появи и нов член на вашето семейство .
В началото на месеца във вас може да се събуди авантюриста. В средата на декември, ви очакват промени в личният ви живот, които ще ви предизвикат смесени чувства. В края на месеца, звездите ви обещават чувство на щастие.

Водолей (21.01 – 18.02)

Свободният Водолей през декември може да промени своите политически или други убеждения. Възможно е, вие да се запознаете с човек от друга държава, и ще промените и живота си и вашия свят. Шансовете ви за взаимна любов са добри.
Ако вече сте семейни, всички важни събития в семейството ще ви принудят да промените нещо в обичайният си начин на живот. Въпреки това, има вероятност да получите удоволствие от това. В интимни отношения с съпруг (съпруга) все още имате някои проблеми.
В началото на месеца ще имате приятни изненади в личният си живот. В средата на декември ще се наложи да проявите вашата решителност. В края на месеца, не изисквайте твърде много от реалният си или потенциален партньор в любов.

Риба (19.02 – 20.03)

Свободните Риби през декември ще имат чудесна възможност да реализират мечтите си за перфектният роман. Шансовете са добри, съдбата ще ви отведе до лицето, с което ще си съвпаднете във всяко едно отношение. Въпреки това, до 10-то число избягвайте нови запознанства.
Ако вече сте семейни, през първото десетилетие на месеца ще трябва да защитите семейството си от всички проблеми. Но след това ще имате доста проспериращ период, изпълнен с радост, любов и хармонично общуване с вашите роднини.
В началото на декември, всичко ще зависи от вашата мъдрост и благоразумие . В средата на месеца, значимо събитие ще промени коренно личният ви живот,но вие ще сте щастливи . Очакват ви изненади и подаръци