Радан Кънев контрира Костов: Не е вярно, че ДСБ е на границата на саморазрушаването

Смятам, че в съдебната система съществува мафия, казва още политикът

Пресилено е да се каже, че ДСБ е на границата на саморазрушаване. В момента ние сме в много трудно положение, но не и пред саморазрушаване, показа го събранието. Това заяви в студиото на Нова ТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев, който коментара позицията на Иван Костов, изразена по повод подкрепата, която ДСБ даде на втория кабинет на Бойко Борисов.

Кънев обясни, че в момента РБ е на ръба на компромиса. Според лидера на ДСБ най-добрият вариант е да се разбере с партията на Меглена Кунева и да се стигне до създаването на една партия, като всички други да се съюзят с нея, това е френският модел, по който се създаде модерната десница.

Политикът коментира и напрежението, което създаде избирането на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура.

Имаме ли държавна културна политика - това е въпросът, който изниква пред нас с назначаването на Слави Бинев като председател на парламентарната група за култура. И това е един много тежък компромис, както за голяма част от хората, които се занимават с култура и те са основателни. Бинев е създателят на БИАТ, това не е представата ни за национална културна политика, от една страна и от друга – той беше човек, който нахлу в БНТ да иска обяснения за нещо, което не го касае. Но има и един втори план – да сложим някъде, където да му намерим мястото, да удовлетворим желанията му. Това може да се превърне в една сеч между политически сили.

Радан Кънев за пореден път заяви, че според него има мафия в съдебната система – доказала го е проверка на нейния софтуера.

Доклад след официална проверка в софтура в съдебната система доказа, че той може да бъде манипулиран, че той е с затворен код някъде и това е ясен знак, че има мафия във ВСС. Едни съдии получават преференциални дела, а други съдии могат да бъдат държани настрана, да бъдат изстисквани с работа. Имено като се залага на случайно разпределение на делата е един от основният момент в праводсъдната системата. Аз видях проверката на софтуер и се убедих, че тя може да бъде манипулирана, категоричен бе Кънев.