Връчиха годишните награди за луксозно строителство

Булевард

01-12-2014, 08:25

Снимка:

AMG

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Кметът на Земен с приз за Земенския манастир

За четвърта поредна година се раздадоха Годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн в балната зала на хотел Кемпински. За първи път обаче те обхванаха и няколко Балкански държави.

Церемонията завърши повече от тържествено, след като Председателят на Съюза на архитектите арх. Георги Бакалов връчи Специалната награда за опазване на архитектурни резервати на кмета на Земен -г-н Димитър Сотиров. Община Земен и фирма ИСГ Аспекти имат заслугата за наградата като инвеститори в комплекса. Глас за наградата даде и председателят на Стопанската камара на Македония г-н Бранко Азески.

“Чуждите инвеститори в България високо оценяват бързанита в развитието на българското общество, което през последните години показва все повече предпочитания към новото и луксозното строителство на обществени, бизнес и жилищни сгради”, подчерта в словото си пред гостите чуждестранният представител в журито – г-н Мансур Акбари, директор на IEC (организация за международна икономика & култура).
След връчването на наградите голямата българска певица Поли Паскова вдигна призьорите на празнично хоро, а кметът на Земен лично поведе традиционния български танц, заедно със съорганизатора на конкурса Патриция Кирилова. Гостите аплодираха и детската школа на „New eX Dance”, носител на призови места от международни фестивали. С класически инструментал в програмата се включи бившият кмет и настоящ музикант Стойко Дуков, както и звездата от “България търси талант” Брияна Панталеева. Водеща на вечерта бе съорганизаторът на конкурса Нина Никол. Специални гости на събитието бяха парламентарният съветник полк. Красимир Занев, председателят на Търговско-промишлената палата Георги Чернев, гости от Гърция, Македония и Русия, бизнесмени и журналисти.

Ето и наградените:

Луксозно строителство Идеен проект – Crown Residence (“Манов и синове”)

Луксозен Спа Комплекс – Апартхотел Старосел

Луксозен морски комплекс – Rome Palace

Луксозен ваканционен комплекс – Аполон Несебър

Луксозен планински хотел – Роял СПА Велинград

Луксозно строителство – Инвеститор – Арт Е Строй

Луксозен Мол – Ринг София

Луксозно жилищно строителство – Вила Пелагония, Струмица Македония

Луксозно реновирано строителство – ВМВ Маркет, София

Луксозен мебелен дизайн – Металтрейд Инженеринг, Велинград

Луксозна поддръжка на имоти – Каламарис груп

Луксозен екстериор – Grand Mellia Resort

Луксозен дизайн Морски Комплекс – Casa Real Св. Влас