Валери Симеонов: Енчев трябваше да бъде изключен за наказание

Лидерът на НФСБ коментира писмото на Велизар Енчев, с което той обяви, че напуска парламентарната група на Патротичния фронт

"Велизар Енчев ме освободи от задължението да го изключа от Патриотичния фронт, дори съм благодарен за постъпката му. Той има едно наказание за неетично и неколегиално отношение, така че сега трябваше да го изключим. Няма да падам на нивото на моя доскорошен служител, да прави каквото иска оттук-нататък". Така лидерътна НФСБ Валери Симеонов коментира писмото на Велизар Енчев, с което той обяви, че напуска парламентарната група на Патротичния фронт, информира  "Труд".

Припомняме, Енчев напуска с мотива, че не иска да участва в недопустимата подмяна на вота на избирателите им. Подкрепяйки кабинет на Борисов, според Енчев, коалицията е излъгала 240 000 български граждани, които са повярвали, че нейните идеи нямат нищо общо с тези на олигархията. За него тези действия са равносилни на "политическа измама" от страна на Патриотичния фронт.

Енчев счита още, че е особено тревожно фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ (част от коалицията ПФ), което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.

Въпреки че водеща кауза на НФСБ е отстраняването на ДПС от властта, НФСБ прие сътрудничество с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок, заявява той.

"В медийните си изяви преди изборите на 5 октомври т.г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов нееднократно посочваше, че е "без значение кой ще управлява, кой ще е министър-председател, как ще се казва министърът на икономиката, министърът на транспорта или който и да било друг, а е важно да има програма, около която да има обединение за спасението на България", припомня Велизар Енчев.

Симеонов еднолично решил да оспори назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, посочва Енчев.