Дъжд и поледици в първия ден на декември

Региони

01-12-2014, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Прогноза за времето

Днес времето ще е облачно. В Южна България валежите ще са предимно от дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западните райони на Дунавската равнина валежът ще е от дъжд и сняг и на места е възможно образуване на поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в югозападните райони до 5-7°; максималните: в Северна България – от минус 2° до 0°, в Южна - между 0° и 5°, в югозападните райони до 8-10°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над планините ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от юг , югоизток, ще е умерен, но след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, по северното крайбрежие от дъжд и сняг, по южното - от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Вълнението ще е 2-3 бала. Максимални температури от 1° по северното, до 4-5° по южното крайбрежие.