БЧК стартира мащабна кампания срещу СПИН от утре

Общество

30-11-2014, 16:59

Снимка:

flickr.com/bordecia34

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатно изследване за СПИН на три места в града

Утре се отбелязва Световния ден за борба със СПИН

С мащабна информационна кампания на територията на София ще бъде отбелязан утрешния 1 декември, Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН, съобщиха от БЧК.
В подготовката, организацията и провеждането на изявата се включват над 100 доброволци, служители на БЧК, университети, училища и други неправителствени организации.
Утре, понеделник, между 10:00 и 12:00 часа мобилни екипи на младежката организация на Червения кръст ще раздават информационни материали и презервативи на територията на средни и висши училища в София.
От 12:00 до 16:00 часа на пл. „Св. Неделя" до метростанция „Сердика" доброволците на БМЧК ще насърчават минувачите да се изследват за ХИВ анонимно и безплатно от мобилен екип на КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН) наСдружение „Здраве без граници". Информационната акция се осъществява със съдействието на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерството на здравеопазването.
В подлеза на метростанция „Сердика" от 15:00 до 18:00 часа младите червенокръстци ще информират столичани по темата.
В 18:00 часа от пл. „Св. Неделя" доброволци и представители на партньорски организации в знак на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН ще направят шествие по бул. „Витоша" до пилоните на НДК, където в 19:00 часа ще запалят панделка от свещи - символ на движението за борба с коварния вирус.