Приложение „Запой“ като кондом за вашия смартфон

Предвидена е опция за предсрочно деактивиране на приложението, но трябва да решите поредица от събиране и изваждане на числа

Кой в пияно състояние не е звънял на бивше гадже, стар приятел или шеф, за да му каже какво точно мисли за него, съобщава Fakti.bg. Много често подобни позвънявания имат непредвидими последици. В ерата на умните телефони и социалните медии публикуването на снимка, докато вършите „глупости на пияна глава“ също може да се окаже не толкова весело занимание.
Приложението „Запой“ (Drunk mode) ви пази да не звъните на хора, заради което на сутринта може би ще съжалявате.
23-годишният Джошуа Антън вече има решение на този проблем. Той заедно със своя приятел Джъстин Уошингтън са разработили приложението „Запой“, докато са били студенти в университета във Вирджиния.
Приложението изпълнява същата роля, която има презервативът в секса. „Кондомът ти позволява да правиш секс и да се забавляваш без да се страхуваш от бременност“, заяви пред в. „Телеграф“ Джошуа Антън. Приложението „Запой“ ви позволява да се забавлявате без да  можете да вършите глупости на пияна глава, заключава Антън.
За целта преди да излезете на среща с приятели трябва да активирате приложението „Запой“. То може да е активно между 3 и 12 часа. Приложението ви позволява да отговаряте на повиквания или да набирате номерата за спешни повиквания. Предвидена е опция за предсрочно деактивиране на приложението, но трябва да решите поредица от събиране и изваждане на числа.
Вече 150 000 души са свалили приложението от  App Store на Apple и Google's Play.
Не на последно място „Запой“ има и функция, наречена Breadcrumbs (трохи), която ще ви покаже на сутринта на картата къде сте били и по кое време със своите приятели през изминалата нощ.
Приложението все пак не пази от възможността да загубите телефона си, докато сте пиян....