Цвета Караянчева: Бюджетът за 2015 г. е бюджет на реформите

Акцията в Пазарджик на ДАНС Караянчева определи като прибързана

В коалиционните управления понякога даваш стъпка назад, за да можеш да дадеш шанс на партньора да представи своята политика. Ако Реформаторският блок са излъчили фигурата на Орхан Исмаилов, значи тя има необходимите професионални качества. Ние като мандатоносител и Борисов като премиер подкрепя политиката, не личността. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването „Денят започва в неделя” на БНТ.
Назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура също е предложение на коалиционните партньори, допълни тя. Тя заяви, че стабилността на коалиционното правителство е крехка, тъй като всяка една от формациите има какво да решава сама за себе си.
Тя определи бюджетът за 2015 г. като „бюджет на реформите“. „Не могат да се правят чудеса, но имаме стъпка в посока да се търсят разговори със Световната банка за 2 милиарда лева, за да можем да осъществим нашата Програма за саниране на жилищата, защото това означава нов тласък и за малкия и среден бизнес. Това е дясната политика и обърнатия поглед към хората“, обясни тя.
Акцията в Пазарджик на ДАНС Караянчева определи като прибързана. „Какви са тези служби и служители в Окръжния съд в Пазарджик, щом така елементарно може да изтече информация? Поставям под съмнение компетентността на Писанчев и той трябва да си подаде оставката сам, след като проспа и КТБ. Когато се правят пиар акции, това не помага на никого“, допълни тя. Според нея на много ключови позиции в дирекции и държавни агенции има некомпетентни хора, а политиката се гради на базата на авторитет и диалог. Тя даде пример с възстановените еврофондове още в началото на управлението на втория кабинет „Борисов“.