Родни миски скарани с огледалото

Стряскащи физиономии ни представят на конкурси за красота

Живеещата в Лас Вегас Анита Мейзер-Желева отприщи гнева български, след като представи страната ни на конкурса „Мисис Свят" на Соломоновите острови. Оказа се ,че тя изобщо не е минала през официалното състезание за най-красива омъжена българка у нас. Пък и визията й доста разстрои ценителите на красотата у нас, пише в. "Монитор". Жената с вид на нескопосана реклама на пластичната хирургия обаче демонстрира зверско самочувствие. Написа във Facebook,че е най-достойната „Мисис България", представила страната ни изобщо някога някъде. Това отприщи вълна от народно недоволство. Хората нонстоп бълваха обидни квалификации по неин адрес. Наричаха я Шрек, урод, Грозозъбла. Повечето недоумяваха кой изобщо я е пратил на конкурс за красота. Накрая Анита изтри профила си в социалната мрежа, неиздържала на тоновете обидни квалификации по свой адрес.

Мейзер не е първият случай на мис/мисис у нас, уредена с титлата по спорен начин.
Скандал №1 в на републиката Анита Мейзер се гордее със 750 кубика силикон във всяка гърда. Това е с 14 см повече от бюста на самата Памела Андерсън. Това обаче не попречи на хората да я наричат в коментарите си в интернет „изрод", „чудовище", „травестит". Появи се и група във Facebook, която настоява да се отнеме короната на Мейзер като „Мисис България". Хората беснеят ,че тя явно е забранила в дома й да има огледала. Гневът е, че именно такова ходещо страшилище уронва престижа на страната ни като място на красиви жени. В свое интервю преди дни Анита излезе с нова версия - че отблъскващият й външен вид е резултат от здравословен проблем. Задържала вода и трябвало да пие много силни хапчета - приемала ги и по време на конкурса „Мисис Свят".
Трябва да сме честни, че същата Мейзер имаше дори приятен вид преди 10 години. Тогава се виждаше, че силиконът е играл в бюста й, но лицето й си беше нормално. По онова време тя се подвизаваше у нас като бизнеспартньорка на фитнесманиака Киро Скалата.

Русе на бунт срещу Адриана Секуличка
Какво ви говори името Адриана Секуличка? За щастие - нищо. Това е госпожицата, която незнайно чий размътен мозък определи да бъде избрана за „Мис Русе" през 2010 година и да отиде на „Мис България" същата година. Явно русенци не са разписали присъствие при избора на миската. Защото целият град изригна едва когато снимките на победителката се появиха в социалните мрежи. На тях се виждаше, че момата има физиономия, даваща асоциации с преживно животно, а устните й явно са били обработвани от уморен пластичен хирург. Русенци побесняха и направиха група във Facebook, в която искаха да се отнеме титлата на Адриана и да се направи нов конкурс. Неконтролируем народен гняв отприщи най-вече изказването на Секуличка, че е достойна да бъде мис като Роси Иванова - също русенка, считана за една от най-успешните родни носителки на короната за красота. Накрая момата се принуди да върне короната и пусна отворено писмо до съгражданите си. В него 20-годишната тогава Адриана пише, че е човек на честта. За нея винаги е било по-важно да има добро образование. А конкурсът „Мис" е бил само едно изпитание.

Антония Петрова нарече българките ниски и грозни
Нафуканата мома от Перник Антония Петрова сложи на русите си коси короната на „Мис България" преди пет години. Тогава още на следващия ден в интернет заваляха коментари ,че това е най-грозната миска, избирана някога. Народът масово почна да я нарича „Мис Крокодил". Мистерия е дали това прозвище се е родило случайно от форумите, или нарочен паркетен пиар го е измислил, но то се лепна като марка на Петрова. Преди близо две години вече омъжената Антония започна да обиколя по медиите и да тръби, че е спечелила конкурса „Мисис Русия". Е, премълча дали титлата е платена от занимаващия се с бизнес неин съпруг Александър Бередин. Лош номер на Антония направиха няколко журналисти, които се разровиха и разбраха, че проявата е била един от многото конкурси в Русия, а не официално признатият „Мисис Русия". Образовалата се с няколко висши блондинка заплаши медиите, че всеки, който напише, че тя не е „Мисис Русия", ще бъде съден. Като видя, че няма да промени мнението на аудиторията, Петрова отсече, че титлата й щяла да бъде оценена само в Русия. А българките нямало защо да се явяват на конкурси за красота, защото били малки, грозни, черни и с криви носове.

Защо бъркат Катрин Вачева с травестит
През 2009 година се проведе конкурсът „Мис Силикон". Победителка стана Катрин Вачева. Под снимките на лицето в интернет обаче плъзнаха коментари само с едно определение: „Леле, откъде го взехте този травестит". С невъоръжено око се вижда, че коронясаната особа е прекалила с посещенията при пластичния хирург. Престараването е видно в областта на устните, скулите, брадичката. Но не можем да си кривим душата ,че в Катрин има и нещо хубаво - красивите сини очи. Те обаче не помогнаха на обикновените хора да харесат Вачева. Вероятно усетила ,че короната на мис, пък и било силиконка няма да я изстреля в звездна орбита, Катрин предприе план Б. През 2010 година тя се появи по вестниците пребита и в болница. Твърдеше, че бившият футболист на ЦСКА Орлин Орлинов я е смазал с юмруци. След безбройните разговори пред камерите за неприятния инцидент хората почнаха да й съчувстват, забравяйки стряскащата визия. Истината за отношенията между Орлин и Вачева остава все още загадка.