Иван Иванов се оттегля от ръководството на ДСБ

Всяко отстъпление от заложените реформи ще има фатални последици за избирателите на ДСБ, заявява той

Иван Иванов се оттегля от Националното ръководство на Демократи за силна България (ДСБ). Той обяви решението си в социалната мрежа Фейсбук. Иванов уточнява, че остава редови член на Софийската организация. „Съхранявам принципите, които съм носил и са ме ръководили през годините, в живота и в политиката", пише Иван Иванов.

Той пожелава на ръководителите на ДСБ да носят винаги в себе си програмата, заради която влизат в управлението на държавата. „Нека не позволяват да бъдат поведени по път, който не води към храма", съветва ги Иванов.

Със загриженост и тревога той припомня, че най-големият риск за един политик, редом с други рискове, е да разруши доверието на хората, които с много надежда са го избрали да защитава техните принципи и позиции. Иван Иванов е категоричен, че всяко отстъпление от заложените реформи и политики ще има фатални последици за общността от членове, симпатизанти и избиратели на Демократи за силна България - „партията, която с толкова вдъхновение създадохме преди 10 години".