Ева Паунова стана зам.-председател на най-голямата гражданска организация в Европа

Това е най-високият пост в международна неправителствена организация, заеман от българин

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова беше избрана за заместник-председател на международните асоциации в организацията „Международно европейско движение" (European Movement International – EMI), която е най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа. Това е най-високият пост в международна неправителствена организация, заеман от българин в момента, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Гласуването се проведе в събота, 29 ноември 2014 г., по време на конференцията на Федералната асамблея на EMI в град Рим в присъствието на българския вицепремиер по коалиционната политика Румяна Бъчварова и бившия министър-председател на Италия Масимо Д'Алема.

Ева Паунова изрази удовлетворението си да бъде част от Изпълнителното бюро на организация, която от 1948 година насам играе ключова роля в изграждането на Европа и политическите, социални и културни форуми в рамките на европейското гражданско общество. EMI е застъпник на един демократичен, федерален и разширен съюз.

Кандидатурата на българския евродепутат от ГЕРБ Ева Паунова бе издигната от Европейската народна партия и подкрепена от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и Алианса на либералите и демократите за Европа. На срещата за председател на Движението бе преизбран евродепутатът Йо Лайнен.

По време на конференцията бяха приети нови организации в Движението, сред които Европейско движение България, представлявано от генералния му секретар Велко Иванов.