Вестниците в събота, 29 ноември

Най-доброто от печата

29-11-2014, 06:32

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бойко Борисов е готов да управлява и без патриотите

Фалшивите дрегери на КАТ излезли от МВР

Нерегламентираните дрегери и радари, които ползват служители на КАТ по време на проверките на пътя, са излезли от МВР. Оказа се, че всички технически съоръжения, които използва пътната полиция, се водят на отчет и анализ в сектор „Полицейска техника" към Главна дирекция „Охранителна полиция".
Преди време вътрешното ведомство бракува над 180 уреда - дрегери, радари и камери. Именно те са се озовали на улицата в ръцете на пътни полицаи, а не са купувани от униформените на „черен пазар", довери човек от МВР. Служители на КАТ използвали нерегламентираните дрегери когато спират водач, които е видимо пийнал. След това го изнудват за пари. При използване на регламентирания дрегер в паметта му остава информация за проверката и отчетените стойности на алкохол в дъха. В нерегламентирания информацията не подлежи на последващ контрол, пише  в. „Труд“.

758 хил. лв. глоба за еМАГ измама с фалшив Черен петък

Петък стана "черен" за онлайн магазина еМАГ. Именно на този ден, когато се провежда традиционната в цял свят кампания за отстъпки "Черен петък", Комисията за защита на конкуренцията наложи грандиозната глоба от общо 758 380,95 лева за две нарушения. Първото и основното е за миналогодишния "Черен петък". За него санкцията е 551 549,78 лв, съобщава на страниците си в. „24 часа“.
Производството на КЗК е образувано по сигнал от потребителите А.М. и Д.Е. В него се описват данни за недобросъвестни търговски практики от онлайн търговеца еМАГ, който е на румънската компания "Данте интернешънъл СА".

Бойко готов да управлява и без патриотите

Бойко Борисов е готов да ръководи и кабинет на малцинството, ако "Патриотичният фронт" оттегли подкрепата си, пише в. „Стандарт“. "Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на държавата и хората. Всеки човек или партия има право да ревизира и да прави това, което счита за добре за себе си", заяви премиерът в отговор на въпрос, свързан с поведението на ПФ. Министър-председателят посъветва всички негови колеги от останалите партии да бъдат "по-тихи и по-мълчаливи" и да се опитат да запазят стабилността в държавата. И ги поздрави, че благодарение на наличието на кабинет и парламент ЕК одобри първата ни програма за следващия програмен период.

За 55 секунди наши крадат джипове в Италия

Полицията в Милано задържа трима българи, които били специализирани в кражбата на луксозни и скъпи коли, и то за 55 секунди, съобщава в днешния си брой в.  „Монитор" .
Нашенците се спирали най-вече на мощни джипове. Префектурата в града засега отказва да съобщи имената на сънародниците ни, тъй като разследването продължавало. На нарочната пресконференция стана известно, че живеели в сателитния на Милано град Монца, както и тяхната възраст ¬ главатарят на групата бил на 43 години, а „асистентите" му - на 40 и 46 години.

Застрахователите са шокирани от исканията на болниците за доплащане

"Творчеството на лечебните заведения да прибират нерегламентирани пари в последните две години надмина възможностите да регулираме такива процеси", обяви Мими Виткова, председател на Асоциацията на дружествата за доброволно здравно осигуряване. Заради нормативни пропуски болници и медицински центрове събират сериозни суми за нелечебни услуги и за дейности и консумативи, които се плащат и от здравната каса. Светла Несторова, зам.-шеф на Асоциацията на застрахователите, описа ситуацията като "шок и ужас", пише в. „Сега".