29-30 ноември: Комфортна среда и храна за душата

Хороскоп

29-11-2014, 00:31

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Съгласието - привилегия или отговорност?

Слънце в Стрелец, Луна в Риби. Астрологична картина за 28 и 30 ноември

В края на седмицата астрологичния климат ни предоставя благоприятни предпоставки да избягаме от ежедневната рутина в света на изкуството, музиката, киното, да се погрижим за душата си с въображение, доближаващо ни до приказната реалност. Мнозина ще потърсят възможности за това в културни събития, общуване с най-близкото приятелско обкръжение, разходка сред природата или занимания със съвсем некомерсиални, но затова пък екзестенциални въпроси, чиито отговори ще търсим в света на езотериката и свръхсетивните възприятия.

Като цяло почивните дни следва да протекат тихо и спокойно и вероятно мнозина ще предпочетат по-камерен състав. Имаме пълната свобода да подбираме обкръжението си да правим каквото поискаме и да общуваме само с тези, които са ни наистина приятни. Събота ще бъде по-напрегнатия в емоционално отношение ден. Повишеното емоционално напрежение идва от първата лунна фаза и обичайния за нея висок енергиен заряд. За да избягате от нервните сривове и депресивните състояния, си осигурете комфортна и спокойна среда. Съчувствието и дълбокото душевно разбирателство са най-доброто лекарство в този момент, но за жалост опитите да обясним състоянията и мотивите ни могат да се окажат безрезултатни. Затова най-полезни и подкрепящи ще бъдат контактите ни с хора, с които сме постигнали интуитивно разбиране.

В неделя можем да наблюдаваме известен безпорядък в мислите и липса на проницателност, които при наличието на изявената склонност към сплетни, интриги и нездраво любопитство могат да породят известни неудобства в социалното обкръжение. Поддържайте съзнателно хигиена на мислите и най-вече на речта си и не позволявайте на непроверени слухове да влияят на решенията ви или на преценките ви за околните. На лъжата краката са къси, но често последствията от "атаките" й имат дългосрочни последствия. И този ден е предназначен повече за почивка, отколкото за активни действия. Светът ще се движи хаотично, енергията ще бъде в дефицит, коефициентът на полезно действие-нисък, а резултатите от действията ни-съмнителни.

Здраве, хранене и красота
Периодът е под влияние на водната стихия и това налага от менюто да бъдат изключени млякото и производните му продукти. Те обикновено предизвикват допълнително повишаване на водния баланс в организма, което днес може да доведе до негативни последствия и отклонения. Полезно е също така да ограничите приема на течности-излишното количество вода може да предизвика отоци по тялото.Затова пък водните процедури и дори кратките разходки край естествени водоизточници ще имат изключително благоприятен ефект както върху тялото, така и върху психиката.