Жълт код за поледици в пет области на страната

В Северна България ще превалява дъжд и сняг

Жълт код за опасно време е обявен в пет области в Северна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Русе, Разград и Силистра.

В Северна България ще е студено със слаб вятър от изток-североизток. Там ще има слаби превалявания от дъжд и сняг, а в отделни райони ще се образуват и поледици. Максимални температури между 1° и 6°. В Южна България само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде и почти тихо с максимални температури между 8° и 13°, в София 9-10°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 2°.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще бъде облачно. На отделни места ще превали дъжд, над 1800-2000 метра сняг. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра около 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаб северен вятър. Ще бъде почти без валеж. Максималните температури ще са от 5° по северното крайбрежие, до 10° в южните райони. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.