Благотворителен търг набира средства за детска болница в Москва

Рокли на София Лорен и боксови ръкавици на Силвестър Сталоун са сред вещите на аукциона

Вещи, принадлежали на София Лорен, Кевин Костнър, Силвестър Сталоун, Шарл Азнавур, Хосе Карерас, Пласидо Доминго и на други знаменитости ще бъдат изложени днес на благотворителен търг за набиране на средства за детски болници в Москва и в Рязанска област, предадoха БТА и агенция ТАСС.

Акцията се организира от фондацията "Федерация". Сред лотовете фигурират коледно яйце на ювелира Владимир Михайлов с подпис на София Лорен, боксови ръкавици на Силвестър Сталоун, китара на Кевин Костнър, партитура и диск с подписите на Хосе Карерас и Пласидо Доминго, баскетболна топка и спортна фланелка на Денис Родман, очила на певицата Анастейша, колекция от дискове на Шарл Азнавур и др.

Кинозвездите София Лорен и Орнела Мути предложиха за аукциона свои дизайнерски рокли, а патронът на фондация "Федерация", Елена Север - диамантено колие от известна бижутерска фирма.

За популяризирането на благотворителната акция в Москва пристигнаха актьорът Омар Шариф, актрисата Жаклин Бисе, певецът Лу Бега и баскетболистът Денис Родман.

На благотворителния търг ще свири оркестър под диригентството на Карло Понти, син на София Лорен. На аукциона ще бъдат изложени 23 уникални лота. На търг ще бъде предложена и вечеря в компанията на Орнела Мути и Жаклин Бисе.