Ген. Атанасов: Случаят с КТБ не е проспан, нещата са прикрити

Операцията на ДАНС в Пазарджик целеше да укрепи ръководните кадри на агенцията

Няма никакво проспиване за случая КТБ, нещата са прикрити. Това заяви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов пред bTV.
"По времето на Петканов в МВР започна да се прави не кадрова политика, а кадрова търговия, каза още той. Ситуацията в ДАНС е изключително критична именно поради това", каза още ген. Атанасов.

Според него Васил Киров е съвестен служител, който сам е постигнал позицията на зам.-директор на ОЛАФ без намесата на държавата ни. "Той просто избяга", заяви ген. Атанасов по повод дългогодишния шеф на Агенцията за финансово разузнаване, който е алармирал още преди време за готвения балон в КТБ.

Ген. Атанасов смята, че акцията на ДАНС в ромската махала в Пазарджик е просто един пиар, който се прави с цел да се закрепи разклатената позиция на шефа на Агенцията. По думите му по време на изслушването на Писанчев, ДПС са били по-ниски от тревата. "Операцията целеше да укрепи ръководните кадри на ДАНС, назначени от ДПС. ДАНС е един чадър през последната година и половина, това трябва да приключи", категоричен е Атанасов.
"Ако "Ислямска държава" не са знаели, че имат привърженици в България, то вече знаят", каза още той.

"Голям набор от обекти на ДАНС са били предадени на прокуратурата по време на изборите и аз искам да знам кои са те. Подозирам, че голяма част от тях са били по площадите", обясни още ген. Атанасов.