Горанов обеща увеличение на доходите само при растеж на икономиката

Усилията на ГЕРБ са насочени към привличане на външни инвеститори и рестартиране на спрените евросредства

Само при растеж на икономиката може да се очаква да се увеличат и доходите. Това заяви пред ТВ+ министърът на финансите Владислав Горанов. 

От думите му стана ясно, че в бюджета за 2015-а година са предвидени сериозни социални разходи.

"Решението за коледни добавки от 40 лева за най-бедните пенсионери е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и не е взето еднолично", посочи министър Горанов. По думите му пенсионният модел няма да се реши с „подхвърляне на дребни суми".

"Ако зависеше от мен, ще направя така, че да има по-високи пенсии, а не държавата да се прави на благодетел", каза той.

"Важно е да се подкрепят конкретни политики и добри решения, независимо от коя партия идват", посочи министърът и поясни, че оттук-нататък всеки глас за всяко едно решение ще се брои.

„Тези партии, които се обединиха към подкрепа на правителството, дотук почти нищо не подкрепят от инициативите на правителството. Влизаме примерно с решение за плоския данък - само ГЕРБ гласуват за него. Очевидно всяко едно гласуване оттук занапред няма да бъде във формат политики на партии, поздкрепщи правителство, а на принципна основа. И ще трябва да очакваме абсолютно всякакви конфигурации", заяви Горанов.

Министърът посочи още, че ГЕРБ са си взели необходимите поуки от предишното свое управление. Той призна, че позицията на Симеон Дянков не само като министър на финансите, но и като вицепремиер е била конфликт на интереси. По думите му към момента усилията им са насочени към привличане на външни инвеститори и рестартиране на спрените евросредства.