Мъжете забелязват женския флирт безпогрешни

Жените пък мислят за секс по-често, отколкото признават

Забелязвате жена в бара, тя дава всички знаци, че е заинтригувана от вас, само за да ви отхвърли, когато направите своя ход. Ново проучване обаче твърди, че мъжете са много по-добри в това да забележат, когато една жена флиртува с тях, отколкото се предполага.

В изследване на поведението при запознанства на близо 500 хетеросексуални души, учените открили, че жените интерпретират сексуалните намерения на други жени, които флиртуват, по същия начин, както мъжете, предаде вестник „Дейли мейл”, цитиран от Нова телевизия.

Въпреки това, когато говорят за това какви биха били собствените им намерения, ако се държат по същия начин, дамите заявяват, че е далеч по-малко вероятно да се стигне до секс с някой мъж.

Според Карин Перилокс, ръководител на катедрата по психология в Тексаския държавен университет, това показва, че жените са склонни да подценяват собствените си сексуални намерения.

Той казва: "Тези резултати показват, че мъжете могат да бъдат изключително точни при възприемането и съобщаването на сексуалните намерения на жените. Може би жените се справят по-зле с това, защото те самите не са наясно с истинските си намерения, или защото използват представите за поведението си, за да контролират начина, по който другите хора ги възприемат".

Предишни изследвани по темата поддържаха тезата, че мъжете често надценяват намеренията на противоположния пол. Докато мъжете вярват, че жени, които носят провокативни дрехи, смеят се на шегите им и си играя с косата си, им дават сигнал, че се интересува от тях, самите жени често не признават, че флиртуват.

В крайна сметка проучването показало, че и мъжете, и жените по-лесно отгатват какво искат в действителност жените, отколкото какво казват с действията си. Все пък мъжете се справят доста по-добре с отгатването, отколкото жените.