Министър Ангелкова поиска оставката на заместника си

Парите

27-11-2014, 11:22

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срещу Бранимир Ботев скачат 18 сдружения в туристическия бранш

Министърът на туризма Николина Ангелкова  обяви в Пловдив, че се надява назначеният вече неин заместник-министър Бранимир Ботев да се отегли. Тя подчерта, че той е запазил поста си само заради настоявене на Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Срещу Бранимир Ботев има подписана поредна декларация от 18 сдружения в туризма. Те го обвиняват в липса на средства в бранша от ЕС вече 15 месеца. 

Туристическите оператори настовяват и за нова поднормативна уредба към Закона за туризма, както и за нова концепция за българския туризъм.

Двете структури на Министерството на туризма със 17  експерти, които са в Пловдив, остават на работа в града, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя потвърди, че има разписан нов правлиник за работа на разкритото за първи път отделно министерство. Централата ще бъде в София и общо 120 души ще бъдат на щат в него.

Очакването е  за зимния сезон туризмът у нас  да има ръст от 4 до 5%, съобразно статистика до момента. Предстои следваща седмица да се провери готовността на зимните ски курорти Боровец, Пампорово, Банско,  съобщи още ресорният министър. В Пловдив тя откри Петата международна среща на туроператорите, която е с рекорден брой участници. Очакваме ръст на туристите от Турция с 10%, следват ги тези от Гърция и Великобритания с  5%, заяви още министър Ангелкова. Тя уточни, че по разбираеми причини спада интересът на Русия, но пък се наблюдава покачване на заявките от Индия, Китай, Япония.